schoon

Tips om je huis altijd schoon te houden

 Neem elke ochtend 5 minuten om schoon te maken

Voordat je ’s ochtends naar je werk gaat of gaat winkelen: Neem een paar minuten de tijd om op te ruimen. Plaats borden op het aanrecht in de vaatwasser, doe de schoenen in het schoenenrek en hang de handdoeken aan de hangers. Dit zijn de eerste dingen die je niet rommelig wilt zien als je thuiskomt. Als je naar een schoon huis komt, voel je je goed.

Neem 10 minuten om schoon te maken voordat u naar bed gaat

Maak voordat je ’s avonds naar bed gaat de gootsteen leeg, veeg het aanrecht schoon en bereid de belangrijkste ingrediënten voor je koffie of thee om ’s ochtends klaar te zijn. Dit bespaart je tijd in de ochtend en zorgt ervoor dat je wakker wordt met een schoon huis.

Leg het gebruikte materiaal op zijn plaats 

Het is moeilijk te geloven dat alles wat je thuis laat door te zeggen “Ik haal het later wel op” ineens een “berg” vormt, maar zo gebeurt het. Door elke keer dat je klaar bent het materiaal dat je gebruikt te vervangen, voorkom je dat je deze “bergen” tegenkomt. Wanneer je niet uitstelt met opruimen. Hou je het huis makkelijker schoon.

Word georganiseerd

Laat elk gezinslid zijn spullen bij u thuis ophalen. Deel taken zodat iedereen een stukje van de puzzel is. Zelfs als er mensen zijn die in eerste instantie bezwaar maken, geloof me, alle leden van het gezin zullen blij zijn met een ordelijk en schoon huis.

Laat alles een plaats krijgen 

Een van de manieren om je huis georganiseerd te houden, is door een plek te hebben voor alles. Van accessoires tot keukengerei, van kleding tot schoenen. Als er geen specifieke plaats is voor dergelijke items, moet u ze zeker voorbereiden.

Gebruik een schoonmaakschema 

Maak een kalender om je huis georganiseerd en schoon te houden. Het zal geen groot probleem zijn om het schoonmaakwerk dat gedaan moet worden te doen door er elke dag 15 minuten voor uit te trekken. Als u ze echter bewaart en 2 of 3 uur per week besteedt aan schoonmaken is dat vermoeiend. Je kan dan bijvoorbeeld een schoonmaakkalender gebruiken

Neem de tijd

Het is voor iedereen belangrijk om hun huis netjes en schoon te houden. Als je echter aan vermoeidheid denkt, is het heel belangrijk om af en toe een pauze te nemen en tijd voor jezelf te nemen. 

Ben jij op zoek naar een schoonmaakbedrijf voor je kantoor, bakkerij of horeca in omgeving zuid- of noord- Holland klik dan hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig?