Schoon kantoor

Tips voor een schoon kantoor

Het grootste gedeelte van de dag zijn werknemers aanwezig op het kantoor. Uiteraard wordt er op kantoor veel gegeten, gedronken en rommel gemaakt. Het is daarom erg belangrijk dat het kantoor goed schoongehouden wordt. Een fris en schoon kantoor is essentieel om uw werknemers gezond, gelukkig en productief te houden. Daarnaast is een schoon kantoor belangrijk om uw reputatie hoog te houden en dus ook om succes te verzekeren. 

Het is erg handig om te weten hoe u als bedrijf zelf u kantoor al zo schoon mogelijk kunt houden. Je wilt natuurlijk bezoekers in een zo schoon mogelijk kantoor ontvangen. Maar hoe pak je dat nou het beste aan? En wat kan je van je medewerkers vragen?

In deze blog geven wij 7 belangrijke tips om jouw kantoor of bedrijfspand zo schoon mogelijk te houden.

1. Reinig contactoppervlakken regelmatig

Om hygiëne en verspreiding van ziektes tegen te gaan is het erg belangrijk om contactoppervlakken regelmatig schoon te maken. Denk hierbij aan van alles wat vaak aangeraakt kan worden, zoals: deurklinken, kranen, lichtknopjes, de koffiemachine, trapleuningen en/of knopjes in de lift. Door het schoonmaken van deze contactoppervlakken, krijgen bacteriën minder kans om over te springen op anderen en dit draagt bij bij een schoon kantoor.

2. Toetsenbord en scherm schoon houden

Wist je al dat je toetsenbord, muis en scherm een erg grote bron van viezigheid kunnen zijn? Uit een Brits onderzoek is gebleken dat op de meeste kantoren een toetsenbord meer bacteriën bevat dan het toilet. Dit komt omdat de toetsenbord continu door iedereen aangeraakt wordt met de vingers en het toetsenbord is lastig schoon te maken. Daarnaast is het vanzelf sprekend om het toilet schoon te maken, maar een toetsenbord wordt vaak vergeten. Een belangrijke tip voor een schoon kantoor is dus het aanschaffen van speciale schoonmaakmiddelen voor toetsenborden, schermen en computermuizen. Je kunt personeel dan regelmatig hun spullen zelf laten schoonmaken, dan is de kans op besmettingen van ziektes of het overspringen van bacteriën veel kleiner!

3. Laat het bureau schoon en leeg achter

Het is ook erg handig om aan de medewerkers te vragen of zij hun bureau aan het einde van de dag leeg en netjes willen achter laten. Dit is makkelijker voor eventuele schoonmakers. En wanneer het kantoor flexwerkplekken heeft is dit al helemaal aan te raden! Een netjes opgeruimd zorgt voor een opgeruimde en professionele aanblik. Daarnaast werkt het vaak prettiger voor mensen om ‘s-ochtends aan een schoon opgeruimd bureau te beginnen. Extra tip van ons: zorg dat er voldoende opbergruimte en kastruimte is waar personeel hun spullen kunnen opbergen en opruimen.

4. Schoon kantoor met schone keuken & Toilet

Welbekende en erg belangrijke aandachtspunten van schoonmaak zijn de keuken en het toilet. 

Het is erg belangrijk en prettig als het toilet schoon is en lekker ruikt. Daarnaast mag de keuken ook niet vergeten worden. Het is belangrijk om dagelijks het keukenoppervlak te reinigen en hierbij mogen het koffieautomaat en de koelkast niet vergeten worden! Extra tip van ons: zet een zeepje en schoonmaakartikelen neer in de keuken en toilet. Dan is de kans groot dat het personeel uit zichzelf zijn/haar eigen troep opruimt en schoonmaakt.

5. zet prullenbakken op kantoor

De meeste rommel ontstaat doordat mensen hun afval nergens kwijt kunnen. Het is daarom erg handig om voldoende prullenbakken op zichtbare plekken neer te zetten. Je zou er ook voor kunnen kiezen om onder elk bureau een kleine prullenbak neer te zetten. Wij raden sowieso aan om in elke ruimte/kamer minstens één prullenbak neer te zetten. Het is daarbij wel erg belangrijk dat deze prullenbakken op tijd geleegd worden, anders gaat het natuurlijk niet fris ruiken.

6. Ruim de kleur op voor en schoon kantoor

Een opgeruimd kantoor is een opgeruimd hoofd en daar hoort een opgeruimde vloer ook bij! Hierbij is het belangrijk om niet de vloer onder de bureau’s en tafels te vergeten. Ook is het erg handig om af en toe de vloer te reinigen. Stofzuig en dweil dus regelmatig de vloer! Extra tip van ons voor een schoon kantoor: gebruik een speciaal reinigingsmiddel als je vloerbedekking hebt!

7. De belangrijkste tip voor een schoon kantoor:

Heb jij nou het idee dat zelf het kantoor schoonmaken niet genoeg is, of heb je gebrek aan tijd? En ben je dus eigenlijk opzoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf die jou helpt bij het behouden van een schoon kantoor? Kies dan voor een erkend schoonmaakbedrijf, zoals DirectCleaningService. Klik hier voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig?